Vanaf zesjarige leeftijd kreeg Liza cellolessen op de Muzerie in Zwolle. Daar volgde ze haar lessen bij Jeroen van Dijk, Rata Kloppenburg en Ilsje Merk. Na de Middelbare school heeft Liza privé les gevolgd bij Maria Hol en in 2012 werd ze toegelaten tot de bachelor opleiding op het ArtEZ conservatorium. Tijdens deze opleiding had ze les van Karlien Bartels, Jeroen Reuling en Rene Berman en is cum laude (8,5) afgestudeerd aan het conservatorium in 2016.

Op jonge leeftijd vormde ze met haar zus en zusje een pianotrio en behaalde op het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Liza heeft deelgenomen aan het schoolorkest Gymnasium Celeanum (2005-2011) en het Britten Jeugd Strijkorkest, waarmee ze ook solo-optredens gaf (2008-2010). Tijdens haar studie nam ze deel aan het ASWO (ArtEZ Symphonic Wind Orchestra) in 2013 en 2015 onder leiding van Alex Schillings.  Daarnaast was ze aanvoerder van de cellisten bij het Strijkersensemble onder leiding van Sarah Kapustin (2013-2016).Masterclasses volgde Liza bij Marcio Carneiro, Marie Paul Milone en Florent Maigrot.

Liza is zeer actief in de kamermuziek en speelt in verschillende formaties van klassieke ensembles bestaande uit pianotrio, strijkerstrio en strijkkwartet. Ze treedt regelmatig op in deze formaties en voegt een jazz klank toe bij hun concerten.

Naast Opera (Alt) zingt Liza veel licht klassiek/jazz-repertoire. Ze heeft tijdens het conservatorium 2 jaar de minor jazz-zang gevolgd bij Adrienne West. Sinds een jaar (2015) treedt Liza regelmatig op met Mark Hol & Martijn Buenk onder de naam Bananas Playground. Samen creeren zij een combinatie van oude jazz, blues en pop in de vorm van zang, cello en gitaar.

Sinds 3 jaar geeft Liza ook celloles als privédocent aan kinderen en volwassenen.

Een combinatie van de stijlen zorgt voor een groot repertoire-keuze tijdens concerten en een brede visie voor het lesgeven.